Hackers, spyware, trojans, virussen en wormen zijn maar een paar voorbeelden van actuele bedreigingen voor uw computer. Uw kostbare gegevens (foto’s, brieven, documenten, e-mail, financiële gegevens, wachtwoorden) en uw privacy vereisen een goede computerbeveiliging.

De workshop computerbeveiliging brengt in korte tijd uw kennis op het gebied van computerbeveiliging weer op niveau. Door middel van korte demonstraties krijgt u inzicht in de gevaren van de digitale wereld. De belangrijkste tegenmaatregelen oefent u direct zodat u thuis ook met uw eigen computer aan de slag kunt.

De workshop computerbeveiliging is opgebouwd rond de 10 Gouden Veiligheidsregels: 10 concrete regels die u ook meekrijgt om thuis snel te kunnen raadplegen. Gedurende de workshop is er voldoende ruimte om uw eigen vragen en praktijksituaties in te brengen. Het is fijn, maar niet verplicht, als u uw vragen van tevoren indient.

Onderwerpen

 • Introductie antivirus software
  Wat doet deze software (en wat niet)? Hoe kies ik betrouwbare software?
 • Veilig omgaan met e-mail
  U krijgt een demonstratie van risico´s die u loopt met e-mail. Daarna leert u hoe u veilig om kunt gaan met e-mail.
 • Wachtwoorden en wachtwoordbeheer
  U krijgt een demonstratie waarin getoond wordt hoe eenvoudig een wachtwoord te kraken is. Daarna gaat u oefenen hoe u een veilig wachtwoord maakt en hoe u wachtwoorden veilig kunt beheren.
 • Veilig opschonen van uw computer
  U maakt kennis met (gratis) software waarmee u bestanden grondig kunt wissen van de pc. U gaat zelf oefenen met deze software.
 • Verantwoord downloaden van internet
  U leert veiligheidsrisico’s herkennen die u loopt bij het downloaden van internet en hoe u risico’s kunt verkleinen. Ook veilig downloaden gaat u oefenen tijdens de workshop.
 • Werken met back-up
  U krijgt antwoord op de vraag waaraan een goede back-up moet voldoen. Daarnaast worden twee back-up toepassingen (zowel gratis als betaald) die u kunt gebruiken nader toegelicht.

Doelgroep

Niet zakelijke gebruikers die veilig en verantwoord gebruik willen maken van de computer en internet.

Praktische informatie

Duur: 3,5 u (met korte pauzes)
Taal: Nederlands of Engels
Locatie: Den Haag, Rijswijk, of bij u op locatie
Inclusief: Leer- en referentiematerialen, gebruik van laptop en koffie/thee