Visual Paradigm 15 beschikbaar

Visual Paradigm 15 beschikbaar

Maart 2018, Visual Paradigm Ltd. heeft de versie 15 van haar populaire modelleringstool beschikbaar gemaakt. Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen per versie.

Visual Paradigm 15 Enterprise en Professional

 

ArchiMate 3.0.1 connection rules (Alleen Enterprise)

Visual Paradigm 15 biedt ondersteuning voor meer dan 150 nieuwe connection rules zoals vastgelegd in de ArchiMate 3.0.1 standaard.

visual paradigm 15 wireflow animation

Wireframes en wireframe flowcharts

Visual Paradigm had al uitgebreide mogelijkheden om wireframes te maken van applicaties, app of websites.
Nu is het ook mogelijk om de wireframes te koppelen en er een overzichtelijke wireframe flowchart van te maken.
Het is zelfs mogelijk om deze wireframe flowchart te animeren zodat de flow door een applicatie of website duidelijk weergegeven kan worden.

STEPS wizards

Seamless Techniques Expressed in Prescribed Steps (STEPS) is een uiterst krachtige functie om gebruikers te helpen een herhalende taak uit te voeren. STEPS wizards helpen gebruikers bijvoorbeeld bij:

 • Het plannen van sprints
 • Het ontwikkelen van CRUD modellen
 • Het uitvoeren van een concurrentie analyse met een Radar Chart (alleen Enterprise)

 

Enhanced Customer Journey Mapping

The Customer Journey tool binnen Visual Paradigm was al uiterst krachtig. Nu is de tool nog bruikbaarder geworden voor de ontwikkelaar. Lanes kunnen middels drag-n-drop verplaatst worden en lanes kunnen tijdelijk onzichtbaar gemaakt worden. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om stadia in de Journey te beschrijven.
visual paradigm customer journey mapping

visual paradigm 15 REST api designer

Visual API designer

Eén van de meest actuele vernieuwingen in Visual Paradigm 15 is de API designer die het mogelijk maakt om binnen Visual Paradigm RESTful API’s te modelleren. Vervolgens kan het ontwerp omgezet worden naar Swagger of API Blueprint format.
Visual Paradigm Standard

visual paradigm 15 bi directional project reference

Diagram Templates en voorbeelden

Met Visual Paradigm Community Circle kunt u diagrammen bekijken en Visual Paradigm leren door diagrammen direct te importeren in de applicatie.

Bidirectional Project Reference

Om het hergebruik van modellen binnen projecten te verbeteren wordt nu bi-directionele uitwisselingen ondersteund.

Meer voor standard gebruikers

 • User Story 3C’s en Scenario
 • Wireframe en Storyboard
 • Impact Analysis

 

Visual Paradigm Online

VPository heet vanaf nu Visual Paradigm Online. Steeds meer diagrammen komen beschikbaar in Visual Paradigm online wat nu echt een volwassen platform begint te worden. Belangrijke voordelen van Visual Paradigm Online:

 • Ondersteund veel typen diagrammen
 • Modelleren in de browser
 • Google Drive integratie
 • Real-time synchronisatie van diagrammen
 • Exporteren naar verschillende afbeeldingen, ook SVG
 • VISIO Stencil import
 • Meertalig

 

Volledig overzicht

Bovenstaande nieuwe functies zijn slechts een greep uit het totaal. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Visual Paradigm toe te passen binnen uw organisatie, neem dan contact met ons op.

Twee misverstanden over strategie

Twee misverstanden over strategie

Er bestaan twee hardnekkige misverstanden over strategie of strategisch plan die de vooruitgang van uw organisatie mogelijk in gevaar brengen. Door ze te herkennen en te vermijden kunt u strategie beter realiseren.

‘Stick to the plan’

Hoe goed we ook ons best doen, geen enkel strategisch plan kan een voorspelling maken van de toekomst. Strategen moeten zich snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden om maximaal te kunnen profiteren van kansen die zich voordoen. Het strikt vasthouden aan het strategisch plan dat ooit is uitgedacht (‘ stick to the plan’) terwijl de realiteit ondertussen veranderd is, kan een tegengesteld effect hebben waardoor de strategische doelstellingen niet meer gehaald kunnen worden en uw organisatie schade oploopt.

Een moderne strateeg denkt niet in strikte strategische plannen, maar in flexibele strategische scenario’s. Scenario’s werken verschillende oplossingsrichtingen uit voor ieder onderdeel van het strategisch plan. Wanneer zich een onvoorziene omstandigheid aandient, kan worden teruggegrepen op een reeds ontwikkeld scenario. Hierna kan een strategische interventie snel en met minimale inzet gerealiseerd worden. Op deze manier wordt de business agility (wendbaarheid van organisatie) behouden en kunnen kansen in de markt beter benut worden.

‘Informeren is voldoende’

Strategie moet uitgelegd worden aan de medewerkers zodat iedereen weet wat het doel is, waarom we dit willen bereiken en hoe iedereen hieraan bij gaat dragen. Voor de volledigheid kunnen we ook nog aangeven bij welke resultaten (cijfers) we succesvol zijn met de strategie. Het is echter een groot misverstand dat nadat u alle betrokkenen geïnformeerd hebt over de strategische plannen, zij direct begrijpen wat het precies inhoudt en wat er van ze verwacht wordt.

Communicatie over de strategie bestaat niet alleen uit informeren door bijvoorbeeld het versturen van een e-mail, het plaatsen van een PowerPoint op het intranet of het houden van strategie bijeenkomst waar de directeur een presentatie houdt. Communicatie over de strategie moet de medewerkers inspireren tot handelen in de geest van de strategie. Ook achter de communicatie over de strategie moet feitelijk een strategisch plan zitten. Deze communicatie zal echter alleen effect hebben wanneer er ingespeeld wordt op het gevoel en men ervoor zorgt dat medewerkers zich betrokken voelen.

Inspireer uw medewerkers door in uw communicatie concrete vragen helder te beantwoorden, bijvoorbeeld:

 • Wat zijn de plannen omtrent de omzet? – “Als directeur wil ik dat de omzet per klant zal verdubbelen.”
 • Wat zal er gebeuren als dat niet gerealiseerd wordt? – “Als we de omzet niet kunnen verhogen komt er minder geld beschikbaar voor research, waardoor we mogelijk marktaandeel verliezen.”

Vraag medewerkers ook vooral naar hun mening en naar hun zorgen en probeer vervolgens in de communicatie deze zorgen weg te nemen. Een veel gestelde vraag door medewerkers is:

 • “Wat is de volgende stap?” Hier kunnen punten zowel gescoord als verloren worden. Te vaak wordt hierop gereageerd met: “Hiervoor wordt nog een concreet scenario uitgewerkt”.

Dit antwoord is te algemeen en een medewerker kan hier niets mee. Mocht het antwoord nog echt onzeker zijn, leg dat dan uit. Zorg er daarnaast voor dat u op korte termijn op het onderwerp terugkomt en de vraag concreet beantwoordt.

Verbeter uw strategisch plan

Bedrijfsstrategen staan in het midden van de organisatie en praten mee op alle niveaus. Strategie is uitdagend, creatief en spannend. En als u er goed in bent kunt u er aardig van profiteren. Ook succesvol worden met uw bedrijfsstrategie?

Online modelleren met Visual Paradigm

Online modelleren met Visual Paradigm

Met de release van versie 14.1 van Visual Paradigm zijn de web based mogelijkheden van de tool uitgebreid met mogelijkheden om een aantal diagrammen via de webbrowser te kunnen modelleren. De komende tijd zal de web based omgeving van Visual Paradigm nog verder uitgebreid worden.
Lees meer

21 februari: BPMN training processen modelleren met BPMN

BPMN training: Procesontwerp met BPMN 2

In deze BPMN training leert u duidelijke en efficiënte bedrijfsprocessen creëren die begrijpelijk zijn voor zowel business als IT!

bpmn trainingNa deze BPMN cursus kunt u processen verbeteren en efficiënter laten verlopen. Ook zult u leren fouten die veel tijd kosten en niets opleveren uit het proces te halen. Met BPMN kunt u bedrijfsprocessen eenvoudig visueel weergeven waardoor u meer controle krijgt. Wanneer u gaat werken met BPMN wordt uw organisatie efficiënter en slagvaardiger.

In deze basis BPMN cursus leert u de fundamenten en best practices van BPMN 2 en leert u bedrijfsprocessen efficiënt modelleren, analyseren en verbeteren. De nadruk ligt op de praktische toepassing van BPMN. Er wordt gewerkt met vele voorbeelden en uitdagende cases. U bent van harte uitgenodigd om ook eigen vragen en cases in te brengen in de training zodat u na afloop direct aan de slag kunt om uw eigen processen te verbeteren!

Aankomende training Introductie Procesontwerp met BPMN 2

Op 21 februari 2017 kunt u de training ‘Introductie Procesontwerp met BPMN 2’ volgen in Utrecht, Nederland.

Onderwerpen BPMN training

In deze BPMN cursuskomen de volgende onderwerpen aan bod:

 • BPMN in relatie tot BPM (Business Process Management)
 • Effectief modelleren
 • De functie van het procesmodel
 • BPMN gepositioneerd in de Business Analyse
 • Mogelijkheden en uitdagingen bij het gebruik van BPMN
 • BPMN en UML: twee standaarden voor verschillende doeleinden
 • Diagrammen binnen BPMN 2
 • Belangrijkste symbolen BPMN 2 (Events, Activities, Gateways, Connecting objects, Pools and Swimlanes, Artefacts)
 • Processen ontwerpen met BPMN 2
 • Fouten opsporen in procesmodellen
 • Processen efficiënter laten verlopen met behulp van BPMN
 • Werken met een BPMN-modelleringstool
 • Documenteren van een BPMN-procesmodel

Informatie/Offerte aanvragen

Lees meer over deze BPMN opleiding.

Sparx Enterprise Architect 13 versie beschikbaar

Nieuwe versie van Sparx Enterprise Architect

Deze nieuwe versie van Sparx Enterprise Architect 13 bevat honderden verbeteringen voor: distributed agile modeling and design, cloud-based deployment, project management, integrated simulation, visualization, testing, software design en database engineering.

Sparx Enterprise Architect 13 is een unieke model driven team-based lifecycle platform. Het beschikt over de sterke en flexibele UML 2.5 gecombineerd met rijke set van tools.

Agile Accessible Modeling:

 • New Ribbon Interface: Snel bij de tools in een overzichtelijke en moderne UI.
 • Searches and Charts: Enterprise Architect 13 bevat nieuwe zoek om u te helpen bij creëren en managen van modellen.
 • Diagram Filtering: Markeer diagrammen elementen zonder onderliggende structuur of integriteit van model te veranderen.
 • Time Aware Modeling: Creëer nieuwe versies van modellen en traceer hoe ze met de tijd veranderen.
 • Project Management using Kanban: New Kanban tools voor project management.
 • SysML Simulation with OpenModelica: Breng je modellen tot leven.
 • Model Chat: Faciliteer communicatie tussen team members.
 • Publish to Joomla: Publceer uw modellen in Joomla!
 • Document Window: Nieuwe manier om element linked documents te bekijken en aanpassbare dynamic documents
 • Improved Interoperability: Honderden belangrijke verbeteringen.

Download een gratis proefversie van Enterprise Architect 13

BPMN cursus: 21 februari Leren processen modelleren met BPMN 2

BPMN cursus: 21 februari Leren processen modelleren met BPMN 2

BPMN cursus: Procesontwerp met BPMN 2

In deze BPMN cursus leert u duidelijke en efficiënte bedrijfsprocessen creëren die begrijpelijk zijn voor zowel business als IT!

bpmn cursusNa deze BPMN training kunt u processen verbeteren en efficiënter laten verlopen. Ook zult u leren fouten die veel tijd kosten en niets opleveren uit het proces te halen. Met BPMN kunt u bedrijfsprocessen eenvoudig visueel weergeven waardoor u meer controle krijgt. Wanneer u gaat werken met BPMN wordt uw organisatie efficiënter en slagvaardiger.

In deze basis BPMN cursus leert u de fundamenten en best practices van BPMN 2 en leert u bedrijfsprocessen efficient modelleren, analyseren en verbetern aan de hand van . De nadruk ligt op de praktische toepassing van BPMN. Er wordt gewerkt met vele voorbeelden en uitdagende cases. U bent van harte uitgenodigd om ook eigen vragen en cases in te brengen in de training zodat u na afloop direct aan de slag kunt om uw eigen processen te verbeteren!

Aankomende training Introductie Procesontwerp met BPMN 2

Op 21 februari 2017 kunt u de training ‘Introductie Procesontwerp met BPMN 2’ volgen in Utrecht, Nederland.

Onderwerpen BPMN cursus

In deze BPMN training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • BPMN in relatie tot BPM (Business Process Management)
 • Effectief modelleren
 • De functie van het procesmodel
 • BPMN gepositioneerd in de Business Analyse
 • Mogelijkheden en uitdagingen bij het gebruik van BPMN
 • BPMN en UML: twee standaarden voor verschillende doeleinden
 • Diagrammen binnen BPMN 2
 • Belangrijkste symbolen BPMN 2 (Events, Activities, Gateways, Connecting objects, Pools and Swimlanes, Artefacts)
 • Processen ontwerpen met BPMN 2
 • Fouten opsporen in procesmodellen
 • Processen efficiënter laten verlopen met behulp van BPMN
 • Werken met een BPMN-modelleringstool
 • Documenteren van een BPMN-procesmodel

Informatie/Offerte aanvragen

Lees meer over deze BPMN opleiding.

Verberg gereedschapsnamen voor meer schermruimte in Visual Paradigm

Verberg gereedschapsnamen voor meer schermruimte in Visual Paradigm

Soms heb je net wat extra schermruimte nodig om je hele model op het scherm te kunnen zien. Verberg gereedschapsnamen om die extra pixels te krijgen.

Verberg gereedschapsnamen

Verberg gereedschapsnamen om extra schermruimte te creëren

Tijdens het modelleren telt iedere pixel. Daarom kunt u in Visual Paradigm eenvoudig onnodige informatie (tijdelijk) verbergen om zo meer ruimte te maken voor uw diagrammen. Verberg gereedschapsnamen die u eigenlijk toch al kent. Het scheelt u waardevolle pixels. In de video laten we zien hoe het werkt.

Visual Paradigm Nieuwsbrief

Intermedio verstuurt iedere twee weken de gratis Visual Paradigm Nieuwsbrief met Nieuws en gebruikerstips voor professionals die met deze software werken. Schrijf u ook in en profiteer als eerste van nieuwe updates en bekijk videos direct in HD. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het toezenden van de nieuwsbrief.

[wysija_form id=”2″]

Snel acties uitvoeren met de Action Bar in Visual Paradigm

Snel acties uitvoeren met de Action Bar in Visual Paradigm

Veel voorkomende en belangrijke werkzaamheden zijn in Visual Paradigm terug te vinden in de Action Bar.

acties uitvoeren met de Action Bar

Snel en handig acties uitvoeren met de Action Bar

U kunt snel relevante acties uitvoeren met de Action Bar die altijd binnen handbereik is wanneer u aan het werk bent in Visual Paradigm. Snel documentatie genereren of een simulatie maken, met twee klikken kunt u aan de slag.

Visual Paradigm Nieuwsbrief

Intermedio verstuurt iedere twee weken de gratis Visual Paradigm Nieuwsbrief met Nieuws en gebruikerstips voor professionals die met deze software werken. Schrijf u ook in en profiteer als eerste van nieuwe updates en bekijk videos direct in HD. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het toezenden van de nieuwsbrief.

[wysija_form id=”2″]

6 mei: Training Slim Modelleren met Patterns voor BPMN

6 mei: Training Slim Modelleren met Patterns voor BPMN

Modelleer je bedrijfsprocessen in BPMN en wil je dat efficiënter en sneller kunnen doen? Ontdek de kracht van patterns – een slimme manier om processen te modelleren met nadruk op kwaliteit en efficiency.

Waarom modelleren met patterns?

Door te modelleren met patterns profiteert de gehele organisatie van gestandaardiseerd procesontwerp. De terugkerende onderdelen van een proces hoeven slechts éénmalig gemodelleerd te worden. Hierdoor modelleer je sneller en is de kans op fouten aanzienlijk kleiner. Door gebruik te maken van patterns in modellen kun je specifieke onderdelen van een model eenvoudig hergebruiken.

De kwaliteit van de patterns gaat continue vooruit omdat patterns formeel vastgesteld worden en over een eigen beheercyclus beschikken. Wanneer een pattern wordt verbeterd, wordt deze verbetering automatisch doorgevoerd in alle modellen die gebruik maken van dit pattern. Dit verhoogt de kwaliteit van procesmodellen: alle aanpassingen worden direct integraal toegepast.

Leren slim modelleren met patterns voor BPMN

we-love-bpmn-patternsDe training Modelleren met patterns voor BPMN leer je betere modellen met minder fouten te ontwerpen tegen aanzienlijk lagere kosten. Je leert waaraan goede modellen moeten voldoen en maakt vooral kennis met de kracht van patterns om logische en efficiënt toepasbare modellen te maken.
Daarnaast leer je hoe patterns gedefinieerd en gebruikt worden en waaraan een systeem moet voldoen waarmee patterns eenvoudig beheerd kunnen worden.
Deze training is zeer praktijk gericht: je oefent met praktische cases en doet concrete kennis op die je direct binnen je eigen werkomgeving in kunt zetten.

Aankomende training Modelleren met patterns voor BPMN

Op 6 mei 2016 wordt de training ‘Modelleren met patterns voor BPMN’ gegeven in Rotterdam.

Leerdoelen Modelleren met patterns

 • U begrijpt waaraan goede modellen moeten voldoen.
 • U kunt benoemen hoe patterns het proces van modelleren verbeteren.
 • U leert patterns ontwerpen en gebruiken in modellen.
 • U kunt bijdragen aan het verminderen van fouten door het correct toepassen van patterns.
 • U heeft inzicht in de werking van patterns.
 • U kunt een aandeel leveren aan een efficiëntere organisatie door patterns consequent en correct te beschrijven en toe te passen.
 • U bent in staat een werkbaar systeem in te richten om patterns voor BPMN te beheren.

Direct informatie aanvragen

Schakelen tussen diagrammen met de Quick Access Bar in Visual Paradigm

Schakelen tussen diagrammen met de Quick Access Bar in Visual Paradigm

Als u druk aan het werk bent in Visual Paradigm heeft u al snel heel veel diagrammen open staan. Snel schakelen tussen diagrammen is eenvoudig dankzij de Quick Access Bar.

Snel schakelen tussen diagrammen

Snel schakelen tussen diagrammen doet u met de Quick Access Bar. Dubbel klikken op de afbeelding opent het diagram in het huidige scherm. Klikken op het pijltje opent het diagram in een nieuw venster.
schakelen tussen diagrammen met de quick access bar

Visual Paradigm Nieuwsbrief

Intermedio verstuurt iedere twee weken de gratis Visual Paradigm Nieuwsbrief met Nieuws en gebruikerstips voor professionals die met deze software werken. Schrijf u ook in en profiteer als eerste van nieuwe updates en bekijk videos direct in HD. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het toezenden van de nieuwsbrief.

[wysija_form id=”2″]