Visual Paradigm licenties uitgelegd

Visual Paradigm Licenties

visual-paradigm-licenties
Software licenties zijn niet altijd even makkelijk te begrijpen, zelfs al is de licentiestructuur op zich transparant. Intermedio verschaft graag helderheid, daarom zetten we de belangrijkste licentie informatie voor Visual Paradigm op een rij.

Visual Paradigm hanteert sinds 2014 drie verschillende licentievormen:

  1. Subscription license (maandelijks abonnement).
  2. Single seat license (gebruiker gebaseerde licentie).
  3. Floating license (gebruiker onafhankelijke licentie).

Subscription license

De subscription license is de meest flexibele licentie vorm. Een subscription license biedt u het gebruiksrecht van de software gedurende de looptijd van het abonnement. Het abonnement wordt per maand afgerekend en is inclusief onderhoudskosten.
Als u vooraf weet hoeveel maanden u gebruik wilt maken van Visual Paradigm, dan kunt u het abonnementsgeld ook in één keer voldoen.
De subscription license is erg flexibel en handig als u Visual Paradigm wilt testen, of als u werkt met tijdelijke inhuurkrachten.

Single seat license

De single seat license is een eeuwigdurende licentie. De licentie wordt éénmalig aangeschaft voor de dan actuele versie van Visual Paradigm, en mag daarna eeuwigdurend (voor die versie) gebruikt worden. De single seat license koppelt de licentie aan een specifieke gebruiker.
De single seat license is ideaal wanneer uw organisatie werkt met een vast team aan ontwerpers die ieder hun eigen werkstation gebruiken.

Floating license

De floating license is een eeuwigdurende licentie. De licentie wordt éénmalig aangeschaft voor de dan actuele versie van Visual Paradigm, en mag daarna eeuwigdurend (voor die versie) gebruikt worden. De floating license is niet gebonden aan een specifieke gebruiker en mag dus door meerdere gebruikers gebruikt worden. De floating license is 30% duurder dan de single seat license.
De floating license is geschikt voor grotere organisaties met meerdere gebruikers die niet allemaal continue gebruik maken van Visual Paradigm.

Updates en Upgrades

Om gebruik te kunnen maken van software updates (verbetering in actuele versie) en upgrades (nieuwe versie) rekent Visual Paradigm een maintenance fee (onderhoudskosten) van 20% op de licentieprijs.
Dit geldt voor single seat en floating licenses. Deze onderhoudskosten betaalt u ieder jaar zolang als u updates en upgrades op de software wilt ontvangen. Deze maintenance fee is optioneel en hoeft u niet verplicht af te nemen.

Overzicht van licenties

Subscription Single Seat Lic. Floating Lic.
Gebruiksrecht Eén maand Eeuwig durend (*) Eeuwig durend (*)
Gebruiker per licentie 1 (abonnee) 1 (op naam) 1 tegelijk (niet naamsgebonden)
Updates Ja Optioneel Optioneel
Installatie Cloud Eigen beheer Eigen beheer
Data opslag Cloud Eigen beheer Eigen beheer

(*) Voor de versie waarvan de licentie is aangeschaft.

Gebruik van licenties

De verschillende licentievormen van Visual Paradigm zijn door elkaar heen te gebruiken. Intermedio adviseert u graag en vrijblijvend over de beste samenstelling voor uw organisatie. Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan.