Visual Paradigm licenties eenvoudig uitgelegd

Visual Paradigm Licenties

visual paradigm licenties
Visual Paradigm licenties zijn transparant, maar toch niet altijd even makkelijk te begrijpen. Intermedio verschaft graag helderheid, daarom zetten we de belangrijkste licentie informatie voor uw Visual Paradigm licentie op een rij.

Visual Paradigm hanteert drie verschillende licentievormen:

  1. Subscription license (maandelijks abonnement).
  2. Single seat license (gebruiker gebaseerde licentie).
  3. Floating license (gebruiker onafhankelijke licentie).

Subscription license

De subscription license is de meest flexibele licentie vorm. Een subscription license biedt u het gebruiksrecht van de software gedurende de looptijd van het abonnement. Het abonnement wordt per maand afgerekend en is inclusief onderhoudskosten.
Als u vooraf weet hoeveel maanden u gebruik wilt maken van Visual Paradigm, dan kunt u het abonnementsgeld ook in één keer voldoen.
De subscription license is erg flexibel en handig als u Visual Paradigm wilt testen, of als u werkt met tijdelijke inhuurkrachten die gedurende een korte periode Visual Paradigm licenties moeten kunnen gebruiken.

Single seat license

De single seat license is een eeuwigdurende licentie. De licentie wordt éénmalig aangeschaft voor de dan actuele versie van Visual Paradigm, en mag daarna eeuwigdurend (voor die versie) gebruikt worden. Bij single seat license is de licentie gekoppeld aan een specifieke gebruiker.
De single seat license is ideaal wanneer uw organisatie werkt met een vast team aan ontwerpers die ieder hun eigen werkstation gebruiken.

Floating license

De floating license is een eeuwigdurende licentie. De licentie wordt éénmalig aangeschaft voor de dan actuele versie van Visual Paradigm, en mag daarna eeuwigdurend (voor die versie) gebruikt worden. De floating license is niet gebonden aan een specifieke gebruiker en mag dus door meerdere gebruikers gebruikt worden. De floating license is 30% duurder dan de single seat license.
De floating license is geschikt voor grotere organisaties met meerdere gebruikers die niet allemaal continue gebruik maken van Visual Paradigm.

Updates en Upgrades

Subscription license is inclusief updates en upgrades.
Voor single seat en floating licenses: Om gebruik te kunnen maken van software updates (verbeteringen in de actuele versie) en upgrades (nieuwe versie) rekent Visual Paradigm een maintenance fee (onderhoudskosten) van 20% op de licentieprijs. Deze onderhoudskosten betaalt u ieder jaar zolang als u updates en upgrades op de software wilt ontvangen. Deze maintenance fee is optioneel en hoeft u niet verplicht af te nemen.

Overzicht van Visual Paradigm licenties

Subscription (abonnement) Single Seat License Floating License
Gebruiksrecht vanaf één maand en totdat u het opzegt Eeuwigdurend voor de versie waarvan de licentie is aangeschaft Eeuwigdurend voor de versie waarvan de licentie is aangeschaft
Gebruiker per licentie 1 (op naam) 1 (op naam) 1 tegelijk (niet naamsgebonden)
Updates inbegrepen 1ste jaar inbegrepen    daarna optioneel 1ste jaar inbegrepen    daarna optioneel
Installatie Cloud Eigen beheer Eigen beheer
Data opslag Cloud Eigen beheer Eigen beheer

Gebruik van licenties

De verschillende Visual Paradigm licenties zijn door elkaar heen te gebruiken. Intermedio adviseert u graag en vrijblijvend over de beste samenstelling voor uw organisatie. Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan.